Facebook er Norges største lokalavis

0

Da jeg startet min journalistiske karriere i en svært liten lokalavis i Fræna på midten av 80-tallet fikk jeg klar beskjed; det er de små nyhetene, personalia, bilder av nyfødte, brudepar, bursdagsbarn og spørrespalter med bilde av mannen i gata som er det mest populære stoffet vi har. Det må du ikke kødde med! Da jeg som 19-åring ble redaktør i samme avis lærte jeg av bransjens seniorer at en god lokalavis har mange små notiser på sidene sine. Skriv notiser! Gå gjennom kommunenes post-liste og skriv om byggesaker, klagesaker og alt som berører deg og meg. Ikke glem at det er de nære, noen ganger små, men viktige, lokale sakene som blir lest!

Dette ble nok den mest nyttige erfaringen jeg fikk med meg fra lokalavisen. Folk liker det nære, nabostoffet, se bilder av kjente. Jo flere ansikter som var på trykk i avisen, jo bedre var det. Det var lokalavisens viktigste formel for popularitet og vekst i opplag.

Etter et par aktive år med Facebook skrev jeg en status hvor det sto;

«Facebook er Norges største lokalavis»

Facebook er større enn VG, NRK og Aftenposten. Av alle norske medier bruker vi mest tid på Facebook, i følge TNS Gallup. Hos Facebook er det brukerne som skaper innholdet. Og nyhetsfeeden som genereres på min profil ser innholdsmessig til forveksling ut som «folk-i-farta-sidene» i min lille lokale papiravis. Vi deler ut likes til hverandre og liker aller best det personlige og nære stoffet. Nye babyer, bursdager, bryllup, mat-fristelser, familiære sportslige aktiviteter og feriebilder scorer alltid høyt med likes og kommentarer. Facebook er det mest sosiale mediumet vi har, og nå dras Facebook mer og mer i retning av å være et medieselskap. Snart kommer Facebook Paper og med det blir Facebook den mest personifiserte «avisen» i Norge. Skapt av leserne selv.

Nå har påstanden blitt en sannhet;

Facebook er Norges største lokalavis!

 

About Author

CEO Digital Hverdag. Styreleder i Placewise Group og Vinje Ullvarefabrikk (Lanullva). Medlem av konsernstyrene i Hafslund E-CO, Europris ASA, Eika-Gruppen, Polaris Media ASA, Nortel, Questback og Motor Gruppen. Medlem av kulturministeren og næringsministerens næringspolitiske råd (2015-2017). Var også medlem av Regjeringens ekspertutvalg som fikk i oppgave å vurdere NRKs fremtidige finansiering (2016). Etablerte Digital Hverdag i 1993, i dag børsnotert under navnet Bouvet ASA. Tidenes yngste medlem av Norsk Redaktørforening. Abelia kåret henne nylig til en av de fremste IT-kvinnene i Norge (2017). Finalist til prisen Women´s Board Award (2018). Gjennomførte både Executive Board Programme og Advanced Board Programme i regi av Scandinavian Executive Institute og INSEAD 2018/2021, og flere executive programmer, bl. annet Blockchain Innovation and Application ved MIT (2019), Digital Transformation, Platform Strategies for Success (MIT 2019) og er i ferd med å fullføre Global Management Certificate ved INSEAD.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.