Lokalavisen som tok innersvingen på Facebook

0

Peik skolekorps ville forsøke Facebook som markedsføringskanal. Vi ønsket å målrette en kampanje mot husstandene i bydel Ullern for å be om lopper til helgens loppemarked. Den oppgaven ble for stor. Selv for Facebook.

Vi tror jo alle at Facebook vet alt som sine brukere, og at annonsørene kan målrette, segmentere og dermed svært kostnadseffektivt adressere rett målgruppe. Så viser det seg at Facebook verken kan målrette på postnummer, heller ikke bydel, men kun på interesser, alder, kjønn, region eller land. Det duger ikke for så en lokal markedsføring som skolekorpset hadde behov for.

Skulle vi kjøre en kampanje mot brukeres interesser eller mot brukere som likte Bygdøy Monolitten Idrettslag i håp om på at de bodde i vår bydel? Eller skulle vi velge brukere som hadde gitt en «like» til Majorstuen? Det kunne jo like gjerne ha vært en japaner som hadde vært på ferie, sjekket inn på Majorstuen og gitt sin «like» som turist.

Nei, markedsføringen av loppemarkedet ble rett og slett en for stor oppgave for annonsegiganten Facebook. Istedet ringte vi lokalavisen – Ullern Avis – og fikk kjempeomtale både av korpset, henting av lopper og tidspunktet for loppemarkedet. Helt gratis! Lokalavisen kunne til og med love oss at reportasjen ville bli distribuert i Ullern bydel med Fagerborg og Frogner som bonus-områder. Vår redaksjonelle omtale kom akkurat til de rette husstandene.

Og nå er loppemarkedet ferdig rigget med fantastiske lopper!

Hurra for lokalavisen!

Om bloggeren Bente Sollid Storehaug: Serie-gründer. Erfaren CEO og styremedlem i både start-ups og børsnoterte selskaper. Mentor for gründere i regi av Innovasjon Norge / Connect Norge. Jobber som digital rådgiver med særskilt kompetanse innen nye toppnivå domener (gTLD), digital kommunikasjon, digital organisering og rådgivning knyttet til digitale innovasjonsprosesser og transformasjoner. Styreformann og gründer for Dot GLOBAL, Norges eneste kommersielle toplevel domain registry. Medlem av konsernstyret i Polaris Media ASA. Medgründer i det internasjonale hostingselskapet Cloudnames AS. Partner i Digitalt AS – kommunikasjon og rådgivningsselskap for digitale virksomheter. Etablerte i 1993 Digital Hverdag som i dag er børsnotert under navnet Bouvet på Oslo Børs. Selskapet har 900 ansatte og omsetter for over 1 milliard med en EBITDA på 105 MNOK.

bente.digitalt@gmail.com

Twitter:@bentesollid

About Author

CEO Digital Hverdag. Styreleder i Placewise Group og Vinje Ullvarefabrikk (Lanullva). Medlem av konsernstyrene i Hafslund E-CO, Europris ASA, Eika-Gruppen, Polaris Media ASA, Nortel, Questback og Motor Gruppen. Medlem av kulturministeren og næringsministerens næringspolitiske råd (2015-2017). Var også medlem av Regjeringens ekspertutvalg som fikk i oppgave å vurdere NRKs fremtidige finansiering (2016). Etablerte Digital Hverdag i 1993, i dag børsnotert under navnet Bouvet ASA. Tidenes yngste medlem av Norsk Redaktørforening. Abelia kåret henne nylig til en av de fremste IT-kvinnene i Norge (2017). Finalist til prisen Women´s Board Award (2018). Gjennomførte både Executive Board Programme og Advanced Board Programme i regi av Scandinavian Executive Institute og INSEAD 2018/2021, og flere executive programmer, bl. annet Blockchain Innovation and Application ved MIT (2019), Digital Transformation, Platform Strategies for Success (MIT 2019) og er i ferd med å fullføre Global Management Certificate ved INSEAD.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.