Dagen Yngve Hågensen ble historisk

0

Jeg har sjelden holdt pusten mer enn 1. mai 1996. Nervøsiteten var til å ta og føle på. Spenningen skulle utløses nøyaktig kl 11.15 når LO-leder Yngve Hågensen gikk på talerstolen på Youngstorget. I dette øyeblikk ble han historisk.

Sammen med LO skulle Digital Hverdag sørge for at Yngves 1. Mai tale ble sendt live på nettet. I dag hadde ikke et slikt stunt vakt særlig oppmerksomhet, men for 18 år siden var dette både banebrytende og historisk. Han ble den første fagforeningslederen i verden som holdt en 1. mai tale live på Internett.

Talen ble lagt ut i lydformatet Real Audio, og teksten ble også kodet i html og lagt ut. Hvorfor holdt jeg pusten? Jo, Internett var ennå så prematurt at mye kunne gå galt, men der og da – gikk det bra! Den historiske talen fra Youngstorget ble gjennomført etter planen, og vi kunne trekke pusten både på kontoret i Molde og på Youngstorget.

LO ble tidlig en viktig kunde for Digital Hverdag. På Youngstorget satt internett-ansvarlig Magne Svendsen og ivret for at fagbevegelsen skulle få opp ”state of the art” internett-sider. Han var blant pionerene på kundesiden. Internett var nytt og forholdsvis ukjent for mange, men Magne så veldig tidlig hvor viktig dette nye mediumet ville bli for å kommunisere med de vel 800.000 medlemmene i LO. Det var spennende å jobbe med en kunde som ville strekke ”teknologi-strikken” så langt den kunne strekkes.

I dag streamet også LO talen til LO-leder Gerd Kristiansen med live dekning fra Youngstorget. Nå lar vi oss ikke imponere så mye av det. Vi tenker vel heller at det er slik nettet skal brukes og at levende bilder er naturlig ved store markeringer. Slik var det ikke i 1996. Da ble LO historisk!

Gratulerer med 1. Mai-dagen!

Bilde

 

Bilde

LOs aller første Internett-side. Utviklet av Digital Hverdag i Molde (1996)

Om bloggeren Bente Sollid Storehaug: Serie-gründer. Erfaren CEO og styremedlem i både start-ups og børsnoterte selskaper. Mentor for gründere i regi av Innovasjon Norge / Connect Norge. Jobber som digital rådgiver med særskilt kompetanse innen nye toppnivå domener (gTLD), digital kommunikasjon, digital organisering og rådgivning knyttet til digitale innovasjonsprosesser og transformasjoner. Styreformann og gründer for Dot GLOBAL, Norges eneste kommersielle toplevel domain registry. Medlem av konsernstyret i Polaris Media ASA. Medgründer i det internasjonale hostingselskapet Cloudnames AS. Partner i Digitalt AS – kommunikasjon og rådgivningsselskap for digitale virksomheter. Etablerte i 1993 Digital Hverdag som i dag er børsnotert under navnet Bouvet på Oslo Børs. Selskapet har 900 ansatte og omsetter for over 1 milliard med en EBITDA på 105 MNOK.

bente.digitalt@gmail.com

Twitter:@bentesollid

About Author

CEO Digital Hverdag. Styreleder i Placewise Group og Vinje Ullvarefabrikk (Lanullva). Medlem av konsernstyrene i Hafslund E-CO, Europris ASA, Eika-Gruppen, Polaris Media ASA, Nortel, Questback og Motor Gruppen. Medlem av kulturministeren og næringsministerens næringspolitiske råd (2015-2017). Var også medlem av Regjeringens ekspertutvalg som fikk i oppgave å vurdere NRKs fremtidige finansiering (2016). Etablerte Digital Hverdag i 1993, i dag børsnotert under navnet Bouvet ASA. Tidenes yngste medlem av Norsk Redaktørforening. Abelia kåret henne nylig til en av de fremste IT-kvinnene i Norge (2017). Finalist til prisen Women´s Board Award (2018). Gjennomførte både Executive Board Programme og Advanced Board Programme i regi av Scandinavian Executive Institute og INSEAD 2018/2021, og flere executive programmer, bl. annet Blockchain Innovation and Application ved MIT (2019), Digital Transformation, Platform Strategies for Success (MIT 2019) og er i ferd med å fullføre Global Management Certificate ved INSEAD.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.