Et selskap ser dagens lys

0

Å være gründer er en livsstil. Til tider en besettelse som også er smertefull og vond. Jeg sitter og jobber sammen med to dyktige menn. Klokken nærmer seg midnatt, og det har vært full fart siden tidlig morgen. 

De er fødselshjelpere. Enda et nytt selskap skal se dagens lys. Lansering nærmer seg, og det betyr lange kvelder og mye aktivitet foran skjermen. Jan og Ian jobber vanligvis virtuelt på Skype – Jan i Oslo mens Ian sitter i Risør. Sammen jobber de mot utviklere i Serbia og designere i Hvite Russland. I dag har de tatt en fot i bakken, og samlet løse tråder, konkludert og sendt nye spesifikasjoner videre til utviklerne.

I kveld er det front-end som får en siste finpuss før designere i Hvite Russland skal bygge opp siden etter detaljerte spesifikasjoner. Klokken nærmer seg midnatt, men det har ingen betydning i innspurten. Om noen uker skal selskapet være på lufta! Da skal ordresystemet virke, alle bugs skal være borte og tjenesten skal være så intuitiv at ”alle” skal kunne benytte den. Cloud-teknologi og skalerbarhet er en viktig del av satsingen. Det er versjon 2.0 innenfor bransjen som nå lanseres.

De fleste gründere elsker innspurten. Nesten ferdig. Spenningen. Hva kan bli bedre? Finpuss. Forbedringer. Arbeid natt og dag. Jan og Ian har jobbet sammen før. Nå er de på ballen igjen. Med seg har de et team av dyktige internett-veteraner og investorer som har tillit til at dette også blir suksess.

Innspurt betyr mange baller i luften. Det skal utarbeides strategier for go-to-market, sosiale medier skal utnyttes til det fulle og en organisasjon skal etableres. Midt oppe i all utvikling har det også vært runder mot aksjonærer og investorer. Nå er selskapet finansiert frem til lansering. Det gir en slags arbeidsro. Kostnadskontrollen er streng. Her er det lite rom for utskeielser. Det gjenstår noen uker og påfølgende netter før back-end og front-end er på plass. Som serie-gründere er de rutinerte. Likevel er hver runde og hvert nytt selskap like spennende. Følg med på bloggen, så skal jeg fortelle mer om hvilket selskap som snart ser dagens lys!

Om bloggeren Bente Sollid Storehaug: Serie-gründer. Erfaren CEO og styremedlem i både start-ups og børsnoterte selskaper. Mentor for gründere i regi av Innovasjon Norge / Connect Norge. Jobber som digital rådgiver med særskilt kompetanse innen nye toppnivå domener (gTLD), digital kommunikasjon, digital organisering og rådgivning knyttet til digitale innovasjonsprosesser og transformasjoner. Styreformann og gründer for Dot GLOBAL, Norges eneste kommersielle toplevel domain registry. Medlem av konsernstyret i Polaris Media ASA. Medgründer i det internasjonale hostingselskapet Cloudnames AS. Partner i Digitalt AS – kommunikasjon og rådgivningsselskap for digitale virksomheter. Etablerte i 1993 Digital Hverdag som i dag er børsnotert under navnet Bouvet på Oslo Børs. Selskapet har 900 ansatte og omsetter for over 1 milliard med en EBITDA på 105 MNOK.

About Author

CEO Digital Hverdag. Styreleder i Placewise Group og Vinje Ullvarefabrikk (Lanullva). Medlem av konsernstyrene i Hafslund E-CO, Europris ASA, Eika-Gruppen, Polaris Media ASA, Nortel, Questback og Motor Gruppen. Medlem av kulturministeren og næringsministerens næringspolitiske råd (2015-2017). Var også medlem av Regjeringens ekspertutvalg som fikk i oppgave å vurdere NRKs fremtidige finansiering (2016). Etablerte Digital Hverdag i 1993, i dag børsnotert under navnet Bouvet ASA. Tidenes yngste medlem av Norsk Redaktørforening. Abelia kåret henne nylig til en av de fremste IT-kvinnene i Norge (2017). Finalist til prisen Women´s Board Award (2018). Gjennomførte både Executive Board Programme og Advanced Board Programme i regi av Scandinavian Executive Institute og INSEAD 2018/2021, og flere executive programmer, bl. annet Blockchain Innovation and Application ved MIT (2019), Digital Transformation, Platform Strategies for Success (MIT 2019) og er i ferd med å fullføre Global Management Certificate ved INSEAD.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.