En twitter-melding som sier mer en 1000 ord

1

Se godt på dette bildet! Like etter at det ble kjent at Anita Krohn Traaseth ble ny leder for Innovasjon Norge, ble det også kjent at Karl Eirik Schjøtt-Pedersen ikke fikk sin drømmejobb. Krohn Traaseth var raskt ute og inviterte sin rival på en kopp kaffe. Hun har aldri møtt Schjøtt-Pedersen tidligere, og sendte derfor en Twitter-melding.

Schjøtt-Pedersen har i følge pressen svart. Hvordan han svarte vet vi ikke, men det var ikke gjennom de mediene Krohn Traaseth mester så godt. Hennes lille stunt er et godt bilde på hennes lederstil. Hun er åpen, inkluderende, engasjerende og sosial. Dette har også vært hennes stil i HP, og nå er det Innovasjon Norge som får en åpen og transparent sjef. Hun synes, hun mener noe klart og tydelig – både om smått og stort, vesentlig og uvesentlig. Derfor får vi alle en føleslse av å kjenne henne. Vi tror på henne – ja vi heier på henne. Hun er dyktig. Karl Eirik Schjøtt-Pedersen er også dyktig, men han har ikke de sosiale (medie) kvalitetetene som Krohn Traaseth har. Han er toppolitikeren med tung erfaring. Denne gangen ble han fintet ut av en ny, moderne og solid lederstil. Innovasjon Norge er på veg til å bli åpen og inkluderende. Gründerne kan se frem til en leder som deltar aktivt i samfunnsdebatten, som det er mulig å snakke til via sosiale medier og som med sin annerledeshet garantert kommer til å forandre selskapet. Det er en tro jeg ikke ville delt på samme måte om Karl Eirik Schjøtt-Pedersen hadde fått jobben!

Om bloggeren Bente Sollid Storehaug: Serie-gründer. Erfaren CEO og styremedlem i både start-ups og børsnoterte selskaper. Mentor for gründere i regi av Innovasjon Norge / Connect Norge. Jobber som digital rådgiver med særskilt kompetanse innen nye toppnivå domener (gTLD), digital kommunikasjon, digital organisering og rådgivning knyttet til digitale innovasjonsprosesser og transformasjoner. Styreformann og gründer for Dot GLOBAL, Norges eneste kommersielle toplevel domain registry. Medlem av konsernstyret i Polaris Media ASA. Medgründer i det internasjonale hostingselskapet Cloudnames AS. Partner i Digitalt AS – kommunikasjon og rådgivningsselskap for digitale virksomheter. Etablerte i 1993 Digital Hverdag som i dag er børsnotert under navnet Bouvet på Oslo Børs. Selskapet har 900 ansatte og omsetter for over 1 milliard med en EBITDA på 105 MNOK.

bente.digitalt@gmail.com

Twitter:@bentesollid

About Author

CEO Digital Hverdag. Styreleder i Placewise Group og Vinje Ullvarefabrikk (Lanullva). Medlem av konsernstyrene i Hafslund E-CO, Europris ASA, Eika-Gruppen, Polaris Media ASA, Nortel, Questback og Motor Gruppen. Medlem av kulturministeren og næringsministerens næringspolitiske råd (2015-2017). Var også medlem av Regjeringens ekspertutvalg som fikk i oppgave å vurdere NRKs fremtidige finansiering (2016). Etablerte Digital Hverdag i 1993, i dag børsnotert under navnet Bouvet ASA. Tidenes yngste medlem av Norsk Redaktørforening. Abelia kåret henne nylig til en av de fremste IT-kvinnene i Norge (2017). Finalist til prisen Women´s Board Award (2018). Gjennomførte både Executive Board Programme og Advanced Board Programme i regi av Scandinavian Executive Institute og INSEAD 2018/2021, og flere executive programmer, bl. annet Blockchain Innovation and Application ved MIT (2019), Digital Transformation, Platform Strategies for Success (MIT 2019) og er i ferd med å fullføre Global Management Certificate ved INSEAD.

1 kommentar

  1. Pingback: HJELP – Jeg skal skrive Master! | ChristofferHovde.com

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.