Stolt gründer

0

Hans-Petter Nygard-Hansen har blitt gründer. Med stor stolthet. Han forteller at det har vært på hans bucketliste i mange år. Etter 20 år i næringslivet tar han steget. Jeg tror han får det eventyrlig morsomt. Ikke bare er han kompetansemessig skodd for fremtidens utfordringer innen kommunikasjonsfaget. Han tar fatt på sitt nye liv med stolthet og glede.

Hans_Petter kunne sagt; nå slutter jeg i Geelmuyden Kiese og fakturerer mine tjenester gjennom eget firma. Men han formulerer seg ikke slik; han skal bli gründer. En drøm han har gått og båret på lenge. Og han gleder seg.

Jeg synes det er en stor forskjell. Å starte eget firma er ikke det samme som å være gründer – etter min mening. Gründer er noe mye sterkere. Hans-Petter signaliserer at han skal ut og skape noe nytt. Være entreprenør mens hele kommunikasjonsbransjen er i stor endring. Kommunikasjonsfaget endrer seg, mediebransjen gjennomgår et jordskjelv og kundenes budsjetter dreier sterkere og sterkere mot å skape innhold i egne kanaler, sosiale medier og kunne håndtere egne digitale flater. Det er alltid spennende å være gründer i en tid hvor bransjestrukturer endres, teknologien skifter og nye tjenester vokser frem.

Hans Petter skal ha honnør for at han løfter opp gründer-begrepet og gir det den status det fortjener. Å være gründer ligger ikke langt opp på fremtidsønskene for norske studenter. De vil heller jobbe for de store selskapene på Oslo Børs eller de internasjonale konsulentselskapene. Derfor er det ekstra hyggelig når profilerte personer som Hans-Petter går ut og gir «gründeren» status!

Lykke til Hans Petter! Det finnes ikke noe liv som er mer spennende enn gründerlivet!

Om bloggeren Bente Sollid Storehaug: Serie-gründer. Erfaren CEO og styremedlem i både start-ups og børsnoterte selskaper. Mentor for gründere i regi av Innovasjon Norge / Connect Norge. Jobber som digital rådgiver med særskilt kompetanse innen nye toppnivå domener (gTLD), digital kommunikasjon, digital organisering og rådgivning knyttet til digitale innovasjonsprosesser og transformasjoner. Styreformann og gründer for Dot GLOBAL, Norges eneste kommersielle toplevel domain registry. Medlem av konsernstyret i Polaris Media ASA. Medgründer i det internasjonale hostingselskapet Cloudnames AS. Partner i Digitalt AS – kommunikasjon og rådgivningsselskap for digitale virksomheter. Etablerte i 1993 Digital Hverdag som i dag er børsnotert under navnet Bouvet på Oslo Børs. Selskapet har 900 ansatte og omsetter for over 1 milliard med en EBITDA på 105 MNOK.

bente.digitalt@gmail.com

Twitter:@bentesollid

About Author

CEO Digital Hverdag. Styreleder i Placewise Group og Vinje Ullvarefabrikk (Lanullva). Medlem av konsernstyrene i Hafslund E-CO, Europris ASA, Eika-Gruppen, Polaris Media ASA, Nortel, Questback og Motor Gruppen. Medlem av kulturministeren og næringsministerens næringspolitiske råd (2015-2017). Var også medlem av Regjeringens ekspertutvalg som fikk i oppgave å vurdere NRKs fremtidige finansiering (2016). Etablerte Digital Hverdag i 1993, i dag børsnotert under navnet Bouvet ASA. Tidenes yngste medlem av Norsk Redaktørforening. Abelia kåret henne nylig til en av de fremste IT-kvinnene i Norge (2017). Finalist til prisen Women´s Board Award (2018). Gjennomførte både Executive Board Programme og Advanced Board Programme i regi av Scandinavian Executive Institute og INSEAD 2018/2021, og flere executive programmer, bl. annet Blockchain Innovation and Application ved MIT (2019), Digital Transformation, Platform Strategies for Success (MIT 2019) og er i ferd med å fullføre Global Management Certificate ved INSEAD.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.