Hva om Youtube lar meg registrere bente.youtube som kanalnavn?

0

Mange starter sin egen Youtube-kanal. Terskelen for å komme i gang er lav. Det finnes mange eksempler på tenåringer som drar i gang egne videokanaler, får tusenvis av tilhengere (millioner også) samtidig som de genererer seks sifrede inntekter. Det er selvpublisistenes tid. Det er en gullalder for de som skaper kommunikasjon med delingskvaliteter i sosiale medier.

Youtube skaper nye kjendiser hver eneste dag, og de dyktigste talentene skaffer seg attraktive sponsoravtaler og annonseinntekter. Det er ikke store utstyrsinvesteringer som skal til. De fleste kommer langt med en mac og en smarttelefon. Den viktigste suksessfaktoren er talent, x-faktor og evnen til å produsere kvalitetsinnhold som fenger en bestemt målgruppe.

Om ikke lenge vil YouTube lansere sitt nye topplevel domene. Da er det mye som taler for at de åpner opp for muligheten til at vi får registrere våre egne YouTube kanaler, f. eks bentesollid.youtube, cloudnames.youtube eller hva med kosthold.youtube? Du kan med andre ord knytte ditt eget navn eller dine egne interesser direkte til YouTubes merkevare og skape din egen mediekanal. Tenk hvilke muligheter det vil ha for alle som bærer på en drøm om å video-blogge overfor en målgruppe? Er du personlig trener? Hva med en egen kanal med gode tips for personlig trening? Er du make-up artist. En egen kanal for skjønnhet og velvære? I tillegg til personlige YouTube kanaler kan de også åpne for mulighet til å kjøpe premium navn som; fotball.youtube, standup.youtube eller cooking.youtube. Det finnes millioner av muligheter til å skape sin egen sterke Youtube-kanal. Hva med en kanal innenfor underholdning, nyheter, politikk, helse, sport eller vitenskap? YouTube vil bli delt inn i mange sub-kanaler som hver og en blir sterke merkevarer. Så langt i år har vi sett mer enn 2,7 billioner YouTube-videoer. Det betyr at verden ser mer enn 92.000 YouTube videoer pr sekund. Klarer du å skape en YouTube-hit som Ylvis gjorde med ”What does the fox say?” med mer enn 471 millioner visninger, så triller annonsekronene inn på konto.

Det er de sterke selvpublisistenes tid

YouTube vil være et glitrende eksempel på hvordan et nytt toplevel domene kan bygge opp nye sterke digitale kanaler. Vi kommer til å se mer og mer levende bilder på nettet og for mange små selvpublisister vil det være smart å bygge kanalene hos en aktør som YouTube. YouTube er verdens sterkeste sosiale medium for alle som uttrykker seg gjennom levende bilde-formatet.

Oppmerksomhet og inntekter i sosiale medier kommer ikke av seg selv. Det krever en god miks av talent, timing, flaks og viral spredning.

Er du en blogger kan du ha mange ulike inntektsstrømmer fra din selvpublistiske aktivitet. Bloggen kan være den beste markedsføringskanal både for bedrifter og privatpersoner. Inntektene kan komme indirekte som følge av foredragsinntekter, nye oppdrag og sponsoravtaler. Har du god trafikk kan du også motta inntekter fra annonser eller tjene penger direkte fra YouTube. Google har et annonseprogram hvor YouTube deler annonseinntektene med deg. Når din video vises og klikkes på, tikker det også penger inn på din konto.

Youtube er verdens 3. største web-side, bak Facebook på 2. plass og Google på 1. plass. Skal du starte din egen video-blogg, kan det være lurt å gå sammen med en profesjonell aktør som YouTube. Glem heller ikke at YouTube eies av Google og at populære YouTube videoer blir prioritert i Googles søkemoterer. Er du riktig god kan du utnytte YouTubes merkevare til å drive trafikk til din blogg og du kan knytte ditt navn opp mot Youtubes merkevare og generere tilhengere. Dermed oppnår du også bedre muligheter for fremtidige inntekter.

En Youtube video kan deles i andre sosiale medier. Til syvende og sist; det er bare de videoene som deles som vil ha livets rett i kommersiell sammenheng. Hva med deg eller din bedrift? Hvis dere ikke allerede er i gang, skal dere etablere en egen videoblogg?

Har du lyst til å motta en epost neste gang vi publiserer et innlegg? Klikk på «Følg bloggen» oppe til høyre for dette innlegget. Del gjerne innlegget på Facebook eller andre sosiale medier. Gå til bloggens adresse digitalhverdag.wordpress.com for å lese flere artikler.

Bente Sollid Storehaug: Serie-gründer. Erfaren CEO og styremedlem i både start-ups og børsnoterte selskaper. Mentor for gründere i regi av Innovasjon Norge / Connect Norge. Jobber som digital rådgiver med særskilt kompetanse innen nye toppnivå domener (gTLD), digital kommunikasjon, digital organisering og rådgivning knyttet til digitale innovasjonsprosesser og transformasjoner. Styreformann og medgründer for Dot GLOBAL, Norges eneste kommersielle toplevel domain registry. Medlem av konsernstyret i Polaris Media ASA. Medgründer i det internasjonale hostingselskapet Cloudnames AS. Etablerte i 1993 Digital Hverdag som i dag er børsnotert under navnet Bouvet på Oslo Børs. Selskapet har 900 ansatte og omsetter for over 1 milliard med en EBITDA på 105 MNOK. Bente er også tidenes yngste medlem av Norsk Redaktørforening.

About Author

CEO Digital Hverdag. Styreleder i Placewise Group og Vinje Ullvarefabrikk (Lanullva). Medlem av konsernstyrene i Hafslund E-CO, Europris ASA, Eika-Gruppen, Polaris Media ASA, Nortel, Questback og Motor Gruppen. Medlem av kulturministeren og næringsministerens næringspolitiske råd (2015-2017). Var også medlem av Regjeringens ekspertutvalg som fikk i oppgave å vurdere NRKs fremtidige finansiering (2016). Etablerte Digital Hverdag i 1993, i dag børsnotert under navnet Bouvet ASA. Tidenes yngste medlem av Norsk Redaktørforening. Abelia kåret henne nylig til en av de fremste IT-kvinnene i Norge (2017). Finalist til prisen Women´s Board Award (2018). Gjennomførte både Executive Board Programme og Advanced Board Programme i regi av Scandinavian Executive Institute og INSEAD 2018/2021, og flere executive programmer, bl. annet Blockchain Innovation and Application ved MIT (2019), Digital Transformation, Platform Strategies for Success (MIT 2019) og er i ferd med å fullføre Global Management Certificate ved INSEAD.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.