Bursdagen blir ikke helt den samme uten Facebook

0

Til alle mine barndoms bursdager fikk jeg kort fra selveste Donald Duck. Jeg gledet meg stort til det dumpet ned i postkassen uken før jul og jeg var mektig stolt over oppmerksomheten fra Andeby. Det gjorde sånt inntrykk at jeg håper Donald fortsatt holder tradisjonen ved like.

Bursdager er ikke lenger hva det engang var. Jeg ser på tallet – 47 – og tenker at jeg er i ferd med å bli en godt voksen dame. Jeg har likevel en barnlig glede over å bli vekket av fem barn og en mann som synger ”Happy Birthday”, deler ut pakker med fine kort og serverer frokost på senga. Barnas bursdagkort er like viktig for mamma Bente som Donald-kortet var for 7 år gamle Bente. Nydelige kort med oppriktige og varme hilsninger. Jeg tenker at det er toppen av mamma lykke.

Kortet fra Donald Duck kommer ikke lenger, men hilsningene fra Facebook, Twitter, Skype og LinkedIn strømmer inn fra fjern og nær. Fra nye venner og gamle venner. Jeg setter umåtelig stor pris på dem alle. Gaver betyr mindre og mindre, mens de personlige hilsningene og klemmene betyr mer og mer. Slik er det å bli eldre.

Noen kaller Facebook for livet på solsiden. Vi deler øyeblikk og opplevelser vi er glade i, stolte av og som vi tror andre liker. Det bygger vår sosiale kapital. Noen mener det digitale livet er asosialt. Jeg synes livet på Facebook er både vennlig og hyggelig. Etter at Facebook kom inn i våre liv for ti år siden har bursdager unektelig fått en ekstra dimensjon. Vi kan vise vår omtanke, raushet og vennlighet og sende gratulasjoner til både nære venner, men også til mennesker vi ikke kjenner  godt. Meldingene blir mange. Facebook hjelper oss med påminnelsene, og bursdager forbigås ikke lenger i stillhet. I dag deler vi mer, vi føler at vi kjenner hverandre bedre og vi har gjenopptatt kontakten med mange som vi ellers ville ha mistet kontakten med. Dermed blir det også en overveldende rekke av gratulasjoner på dagen. Bursdager blir aldri det samme etter at Facebook kom inn i våre liv. Nyt det – for det ligger bare gode hensikter og tanker bak de hilsningene du får.

Jeg er en dame som har lett for å bli rørt. Jeg skylder hver og en Facebook-venn en personlig takk. Det skal jeg ta meg tid til å skrive.

Har du lyst til å motta en epost neste gang vi publiserer et innlegg? Klikk på «Følg bloggen» oppe til høyre for dette innlegget. Del gjerne innlegget på Facebook eller andre sosiale medier. Gå til bloggens adresse digitalhverdag.wordpress.com for å lese flere artikler.

Bente Sollid Storehaug: Digital Direktør i Dinamo. Serie-gründer. Erfaren CEO og styremedlem i både start-ups og børsnoterte selskaper. Mentor for gründere i regi av Innovasjon Norge / Connect Norge. Jobber som digital rådgiver med særskilt kompetanse innen nye toppnivå domener (gTLD), digital kommunikasjon, digital organisering og rådgivning knyttet til digitale innovasjonsprosesser og transformasjoner. Styreformann og medgründer for Dot GLOBAL, Norges eneste kommersielle toplevel domain registry. Medlem av konsernstyret i Polaris Media ASA. Medgründer i det internasjonale hostingselskapet Cloudnames AS. Etablerte i 1993 Digital Hverdag som i dag er børsnotert under navnet Bouvet på Oslo Børs. Selskapet har 900 ansatte og omsetter for over 1 milliard med en EBITDA på 105 MNOK. Bente er også tidenes yngste medlem av Norsk Redaktørforening.

About Author

CEO Digital Hverdag. Styreleder i Placewise Group og Vinje Ullvarefabrikk (Lanullva). Medlem av konsernstyrene i Hafslund E-CO, Europris ASA, Eika-Gruppen, Polaris Media ASA, Nortel, Questback og Motor Gruppen. Medlem av kulturministeren og næringsministerens næringspolitiske råd (2015-2017). Var også medlem av Regjeringens ekspertutvalg som fikk i oppgave å vurdere NRKs fremtidige finansiering (2016). Etablerte Digital Hverdag i 1993, i dag børsnotert under navnet Bouvet ASA. Tidenes yngste medlem av Norsk Redaktørforening. Abelia kåret henne nylig til en av de fremste IT-kvinnene i Norge (2017). Finalist til prisen Women´s Board Award (2018). Gjennomførte både Executive Board Programme og Advanced Board Programme i regi av Scandinavian Executive Institute og INSEAD 2018/2021, og flere executive programmer, bl. annet Blockchain Innovation and Application ved MIT (2019), Digital Transformation, Platform Strategies for Success (MIT 2019) og er i ferd med å fullføre Global Management Certificate ved INSEAD.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.