Blogging er min mentale løpetur

0

Jeg er vant til at gründerlivet måles i innsats og lønnsomhet. Hva om jeg skulle starte noe helt fra hjertet, der lidenskapen er større enn avkastningen? Jeg brukte mange år før jeg fant svaret. I dag kan bloggingen sammenlignes med en mental løpetur i ulendt terreng der tanker og inntrykk struktureres. Aller helst til glede for leseren.

Våren 2000 satte jeg en strek for 12-18 timers arbeidsdager, og kjøpte et hus i en liten fransk landsby. Det ble mitt sabattsår. Jeg fikk tid til å tenke på hva jeg skulle fylle livet med etter 12 års turbokjør. Hva kunne være gøy å dra i gang? Fornuften tilsa at jeg skulle fortsette som IT-gründer, men altfor ofte dukket det opp tanker som kretset rundt helt andre gründer-prosjekter. Hva med min lidenskap for fotografering? Kunne det være noe? Hva med egen skrivestue? Var ikke det min drøm? Eller male? Jeg flyttet jo ikke til Provence uten å kjøpe oljemaling og staffeli. Mitt første kunstverk var et abstrakt selvportrett. Ikke lenge etterpå fikk jeg et bud på 5000 kroner fra en velstående forretningsmann. Jeg var overbevist om at han tullet, og fleipet det bort. Hva om jeg hadde slått til? Hvorfor er selvtilliten så lav når det kommer til kreative talenter? Jeg som i alle år har vært en stor fan av Pippi når hun sier; Dette har jeg aldri gjort før, så det kan jeg helt sikkert.

Jeg er en ivrig samler av gamle glass, porselen, bilder og gamle rammer. Listen over samleobjekter fra barndommen er lang; servietter, frimerker, klistremerker, cola-korker, såpestykker, mynter, kaktuser, glansbilder, olos-merker, firma-penner, postkort og mye mer. I Frankrike trålet jeg antikvitets- og bruktmarkeder på jakt etter de gamle barboutin-tallerkener. Jeg elsker gamle gjenstander og misunner dem som jobber med sin største lidenskap. Sannsynligvis er det ikke så rosenrødt som jeg tror. Uansett hva du holder på med, så krever det mye innsats og hardt arbeid.

I små svake øyeblikk har jeg også tenkt at det kunne være en drøm å drive et velduftende bakeri. Den tanken er jeg ikke lenge innom, men nostalgien tar tak når jeg besøker små, sjarmerende konditorier. Frankrike er et fristelsens land på mange måter. Jeg har ruslet gjennom utallige landsbyer og sett familier drive sine små håndverksfirmaer. De selger keramikk, billedkunst, antikviteter og smykker. Kanskje sper de på med litt kafedrift ved siden av. Helt sikkert et blodslit, men hvorfor tenker jeg at disse gründerne har et så godt liv? Jeg ser meg rundt på småbruket på Hvaler og tenker; hvilke gründer-muligheter finnes her? Hva kan vi sysle med når vi blir virkelig gamle? Rasehøner? Økologiske egg? Hvorfor tror jeg at små, idealistiske foretak er mer forbundet med det gode liv? Er det fordi de ikke har like sterkt fokus på fusjoner og oppkjøp, topplinjer, bunnlinjer, kvartalsrapporter og digitale transformasjoner? Eller er det den personlige friheten? Ikke å være avhengig av andre enn seg selv, ingen ansatte, ikke noe styre å rapportere til og ingen aksjonærer som krever avkastning på investeringen i løpet av 3 år?

Det tok meg flere år å lande disse tankene. I april i fjor var jeg klar og drømmen startet med en gratis versjon av WordPress. Bloggingen ble raskt min mentale løpetur og en form for intellektuell trening. Du reflekterer, researcher, strukturerer, og formulerer. Enkelte dager er det korte distanser. Andre ganger minner bloggingen mest om et orienteringsløp. Mange har lyst til å blogge og mange blogger. Halvparten av de som starter en blogg faller fra det første året. For meg er det starten på en lang maraton.

Jeg jogger ikke. Jeg blogger.

Bente Sollid Storehaug: Digital Direktør i Dinamo. Serie-gründer. Erfaren CEO og styremedlem i både start-ups og børsnoterte selskaper. Mentor for gründere i regi av Innovasjon Norge / Connect Norge. Jobber som digital rådgiver med særskilt kompetanse innen nye toppnivå domener (gTLD), digital kommunikasjon, digital organisering og rådgivning knyttet til digitale innovasjonsprosesser og transformasjoner. Styreformann og medgründer for Dot GLOBAL, Norges eneste kommersielle toplevel domain registry. Medlem av konsernstyret i Polaris Media ASA. Medgründer i det internasjonale hostingselskapet Cloudnames AS. Etablerte i 1993 Digital Hverdag som i dag er børsnotert under navnet Bouvet på Oslo Børs. Selskapet har 900 ansatte og omsetter for over 1 milliard med en EBITDA på 105 MNOK. Bente er også tidenes yngste medlem av Norsk Redaktørforening.

About Author

CEO Digital Hverdag. Styreleder i Placewise Group og Vinje Ullvarefabrikk (Lanullva). Medlem av konsernstyrene i Hafslund E-CO, Europris ASA, Eika-Gruppen, Polaris Media ASA, Nortel, Questback og Motor Gruppen. Medlem av kulturministeren og næringsministerens næringspolitiske råd (2015-2017). Var også medlem av Regjeringens ekspertutvalg som fikk i oppgave å vurdere NRKs fremtidige finansiering (2016). Etablerte Digital Hverdag i 1993, i dag børsnotert under navnet Bouvet ASA. Tidenes yngste medlem av Norsk Redaktørforening. Abelia kåret henne nylig til en av de fremste IT-kvinnene i Norge (2017). Finalist til prisen Women´s Board Award (2018). Gjennomførte både Executive Board Programme og Advanced Board Programme i regi av Scandinavian Executive Institute og INSEAD 2018/2021, og flere executive programmer, bl. annet Blockchain Innovation and Application ved MIT (2019), Digital Transformation, Platform Strategies for Success (MIT 2019) og er i ferd med å fullføre Global Management Certificate ved INSEAD.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.