Vips, så var bloggen 1 år!

0

Ett år har gått siden vi publiserte vår første artikkel på denne bloggen. Statistikken viser at vi har publisert 146 artikler innen entreprenørskap, medier og digitalisering i løpet av disse 365 dagene. Det har gitt nøyaktig 114.517 visninger hvilket betyr at hver artikkel er lest av 784 mennesker i snitt.

Hva betyr det for oss? Jo, vi tenker slik; hver gang vi har publisert en artikkel har vi nesten klart å fylle Colosseum kino. Den spesielle sjangeren tatt i betraktning, dette er tall vi er veldig godt fornøyd med.

Vel vitende om at bloggen har kvalifiserte lesere og epost-følgere, at tilbakemeldingene har vært gode, at bloggen har gitt oss mange nye og spennende bekjentskaper – så blir det helt garantert ett år til. Blogg er et kraftfullt medium. Treffer du en nerve hos leserne dine er det et suverent medium til å få frem synspunkter, betraktninger og kompetanse. Langt flere bedrifter burde blogge. Spesielt bedrifter som lever av rådgivning, kunnskap og tillit.

Blogg er en form for mental trening. Ofte blogger jeg av meg dagens inntrykk og opplevelser. Jeg kan sitte på flyet hjem og tankene får utløp via tastaturet.

Første gang jeg ble bevisst verdien av kunnskapsdeling var tidlig på 90-tallet. Under oppbyggingen av Digital Hverdag, senere Cell Network, som konsulentorganisasjon fokuserte vi mye på kunnskapsdeling. Vi belønnet medarbeidere som delte sin kunnskap, sin best practice og som gjorde sine arbeidskollegaer dyktigere. Jeg belønner fortsatt medarbeidere som deler. Jeg elsker gode bloggere som deler sine tanker og oppfatninger. Jeg leser mange ulike selvpublisister, både norske og utenlandske. Jeg studerer blogg som fenomen og ser at mange unge uttrykker seg godt også innenfor videoblogging. Selvpublistene utfyller det tradisjonelle mediebildet.

Dagens unge kan publisere så ofte de lyster. Da jeg vokste opp var vi heldig om vi fikk et leserinnlegg på trykk i lokalavisen. Slik er det fortsatt i massemediene. Det kan være flere barrierer; innlegget kan bli refusert, det kan være for langt eller det er ikke nok spalteplass i avisen. I dag publiseres enorme mengder av informasjon på nettet. Bloggerne er unge og de beste lykkes med å skape sin egen arbeidsplass. Enkelte rosabloggere har annonseinntekter på lik linje med små mediebedrifter, eller rettere sagt; de er små mediehus. Et stadig bedre Internett med gode software-løsninger for effektiv publisering, et annonsemarked i endring og sosiale medier som effektiv distribusjon skaper helt nye muligheter for de beste selvpublisistene. Artister, kunstnere, rådgivere og merkevarer kan alle benytte blogg som innholdsmarkedsføring. Riktig utført bygger publisistene både merkevare og godt omdømme. Merkevarene vil gjerne ha innpass hos de beste bloggerne, enten på Instragram, YouTube eller Facebook. Det har sin pris. Det florerer av produktomtaler. Blogg har forlengst blitt en medium å regne med.

De beste selvpublisistene er de som engasjerer med sitt innhold og som også knekker den sosiale mediekoden for god distribusjon. Som bloggere takker vi Facebook for distribusjonen. Mer enn 90 prosent av denne bloggens lesere kommer fra innlegg som publiseres på Facebook. Det sier litt om fjesbokas makt og hvor prisgitt mange bloggere er den distribusjonen de tilbyr.

Vi gleder oss til et nytt bloggår! Tusen takk for at du leser!

Bente Sollid Storehaug: Digital strategidirektør (Chief Digital Officer) hos Dinamo. Serie-gründer. Erfaren CEO og styremedlem i både start-ups og børsnoterte selskaper. Mentor for gründere i regi av Innovasjon Norge / Connect Norge. Styreformann og medgründer for Dot GLOBAL, Norges eneste kommersielle toplevel domain registry. Medlem av konsernstyret i Polaris Media ASA. Medgründer i det internasjonale hostingselskapet Cloudnames AS. Etablerte i 1993 Digital Hverdag som i dag er børsnotert under navnet Bouvet på Oslo Børs. Selskapet har 900 ansatte og omsetter for over 1 milliard med en EBITDA på 105 MNOK. Bente er også tidenes yngste medlem av Norsk Redaktørforening.

Jan Sollid Storehaug: CEO Cloudnames AS. Serie-gründer. Har selv startet eller deltatt i oppstarten av en rekke IT-selskaper. UNIC, RiksNett, Digital Hverdag, Active24, Dot GLOBAL og Cloudnames AS. Erfaren CEO og styreformann i start-ups og etablerte selskaper. Mentor for gründere i regi av Innovasjon Norge / Connect Norge. Medgründer i Dot GLOBAL, Norges eneste kommersielle toplevel domain registry. Etablerte i 1984 UNIC-Gruppen AS som var Norges raskest voksende bedrift på 80-tallet.

About Author

CEO Digital Hverdag. Styreleder i Placewise Group og Vinje Ullvarefabrikk (Lanullva). Medlem av konsernstyrene i Hafslund E-CO, Europris ASA, Eika-Gruppen, Polaris Media ASA, Nortel, Questback og Motor Gruppen. Medlem av kulturministeren og næringsministerens næringspolitiske råd (2015-2017). Var også medlem av Regjeringens ekspertutvalg som fikk i oppgave å vurdere NRKs fremtidige finansiering (2016). Etablerte Digital Hverdag i 1993, i dag børsnotert under navnet Bouvet ASA. Tidenes yngste medlem av Norsk Redaktørforening. Abelia kåret henne nylig til en av de fremste IT-kvinnene i Norge (2017). Finalist til prisen Women´s Board Award (2018). Gjennomførte både Executive Board Programme og Advanced Board Programme i regi av Scandinavian Executive Institute og INSEAD 2018/2021, og flere executive programmer, bl. annet Blockchain Innovation and Application ved MIT (2019), Digital Transformation, Platform Strategies for Success (MIT 2019) og er i ferd med å fullføre Global Management Certificate ved INSEAD.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.