E-post er gull valuta i en digital verden

0

E-post markedsføring er i ferd med å gjøre et bemerkelsesverdig comeback blant digitale markedsførere. Den ble lenge betraktet som kjedelig og har derfor spilt en beskjeden rolle i reklamebyråenes uttak. Ser vi på investeringene hos store amerikanske annonsører er e-post en kanal med stor aktivitet og høy konverteringsgrad. Den gode gamle e-posten tilfredsstiller annonsørenes krav til moderne og personlig digital kommunikasjon.

Hvorfor gjør e-post et så sterkt comeback? La oss starte med det viktigste for mange virksomheter; E-post er en rimelig og kostnadseffektiv form for markedsføring. I tillegg er e-post en sterk kanal for konvertering. Alle digitale kanaler har sine særtrekk. E-post er ikke noe unntak. Den egner seg godt for bygging av kundelojalitet og dermed også økende omsetning pr kunde. E-postmarkedsføringen kan automatiseres både i forhold til innhold og design og synkroniseres opp mot andre markedsføringsaktiviteter.

E-post har fått sin rennessanse i en tid hvor alle markedsførere jobber med personifisert markedsføring. Av den grunn har også mobil blitt den viktigste plattformen. Nettbrett og desktop benyttes gjerne av flere familiemedlemmer, mens markedsførerne er nokså sikre på at det er eieren som eksponeres for deres målrettede budskap på den mobile flaten. Tiden har løpt fra intetsigende masseutsendelser på e-post. Nå skreddersys nyhetsbrev, tilbud og support direkte til deg og ditt behov. Sofistikert og personifisert. Ikke for påtrendende, men enagsjerende og fordelsaktig. E-post markedsføring har gjerne et tydelig budskap. Hensikten er at vi som forbrukere skal konvertere enten på nettet eller i en fysisk butikk.

Ved å personifisere kommunikasjonen kan du også etablere personlig statistikk på kundene dine. Mange virksomheter ønsker din epost-adresse, fordi de ønsker å bruke den på tvers av ulike digitale kanaler. E-postmarkedsføring gir god statistikk og mengder av data som kan analyseres. Som digital markedsfører vet du om den blir åpnet, om den blir lest og om kundene konverterer. Facebook har lansert en ny tjeneste for målretting av annonser dirkete mot dine e-post-kontakter. Dermed er e-post forlengst blitt en kanal som kan engasjere på tvers av flere nettverk. Mange kunder er villig til å registrerer seg på aktiviteter som gir en klar fordel tilbake. Vi kommer til å se en utvikling hvor e-post bare blir sterkere og sterkere integrert med andre markedsføringskanaler i årene som kommer.

Automatisering har eksistert lenge, men mange virksomheter er fortsatt ikke dyktige nok til å utnytte dette fullt ut. Automatisering er også et håndverk som skiller gode markedsførere fra de mindre gode. Grad av suksess vil avhenge av hvilken innsikt du skaffer deg om kunden og om du mestrer frekvens. De beste markedsførerne benytter avansert anbefalingsteknologi  i bunn slik at riktig budskap adresseres til riktig målgruppe.

Du har kanskje lagt merke til at bedrifter ønsker å gi deg en fordel i bytte mot din e-post adresse? Det kan være rapporter, analyser eller påmeldinger til frokostseminarer og events. Gode markedsførere spør alltid etter din e-post adresse. Når e-post adressen havner hos markedsføreren, sitter han med det jeg vil kalle gull valuta i den digitale verden. Klarer du å kommunisere godt vil du oppleve at responsen er bedre enn i mange andre digitale kanaler. E-post har etter min erfaring en langt høyere konverteringskraft enn sosiale medier. Jeg vil derfor oppfordre deg til å fokusere på e-postmarkedsføring og kontinuerlig fokusere på hvordan din liste av e-post kontakter kan vokse.

Hvordan kan du utvikle din e-post kontaktliste? Først og fremst trenger du en pålitelig e-post leverandør. Velg gjerne en leverandør som er enkel å bruke, men som samtidig kan gi deg statistisk sporing. Deretter må du legge til e-registrering former på nettstedet ditt. Husk at e-post skal håndteres med innsikt og kløkt. Mange faller for fristelsen til å overdrive med for hyppige utsendelser eller tilbud som ikke er attraktive nok. Da kan resultatet bli like provoserende som bannerannonser er for mange nettavis-lesere. Det blir mas, støy, lite relevans og resulterer ikke sjelden i at brukeren blokkerer for annonser i sin nettleser. Er du en like klumsete e-post markedsfører kan resultatet vel så gjerne bli at brukerne ikke åpner e-postene dine eller at de sier opp abonnementet og blokkerer deg. Da bør varsellampene blinke rødt hos enhver markedsfører.

E-post er en effektiv og kraftig digital markedsføringskanal. Gjør du det riktig, kan du se gode resultater. I Cloudnames viser vi kundene våre hvordan de kan bruke e-post markedsføring og anbefaler gjerne MailChimp. De er verdens mest brukte verktøy for å samle inn e-post adresser som senere kan benyttes i automatiserte kampanjer.

About Author

CEO Digital Hverdag. Styreleder i Placewise Group og Vinje Ullvarefabrikk (Lanullva). Medlem av konsernstyrene i Hafslund E-CO, Europris ASA, Eika-Gruppen, Polaris Media ASA, Nortel, Questback og Motor Gruppen. Medlem av kulturministeren og næringsministerens næringspolitiske råd (2015-2017). Var også medlem av Regjeringens ekspertutvalg som fikk i oppgave å vurdere NRKs fremtidige finansiering (2016). Etablerte Digital Hverdag i 1993, i dag børsnotert under navnet Bouvet ASA. Tidenes yngste medlem av Norsk Redaktørforening. Abelia kåret henne nylig til en av de fremste IT-kvinnene i Norge (2017). Finalist til prisen Women´s Board Award (2018). Gjennomførte både Executive Board Programme og Advanced Board Programme i regi av Scandinavian Executive Institute og INSEAD 2018/2021, og flere executive programmer, bl. annet Blockchain Innovation and Application ved MIT (2019), Digital Transformation, Platform Strategies for Success (MIT 2019) og er i ferd med å fullføre Global Management Certificate ved INSEAD.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.