Slik straffes nettbutikker som ikke er mobilvennlige

0

I april endret Google sine algoritmer slik at mobilvennlige nettsteder ble favorisert i søkeresultatene. Nå foreligger de første rapportene som viser at nettsteder som ikke har tilpasset seg disse nye kravene opplever 10 prosent lavere trafikk til sine nettsteder.

Dette viser tall fra Adobes Digital Advertising Report. Trafikknedgangen på 10 prosent er basert på en sammenligning med tilsvarende periode i fjor. Undersøkelsen viser at virksomheter som ikke har tilpasset seg Googles endringer opplever et voksende gap mellom mobile klikkfrekvenser (click-through-rates, CTR) og kostnader (cost-per-click, CPC) på henholdsvis 9 og 16 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. For å kompensere for denne trafikknedgangen har aktørene fått en høyere pris for kjøp av søkeord-annonser.

Dette året sitter jeg i juryen når Posten Bring skal kåre årets nettbutikk under Load. 15-konferansen som arrangeres i Oslo i september. Juryen har vurdert hundrevis av påmeldte kandidater. Først i fjor ble det innført som krav at nettstedet måtte være mobil-vennlig. Kravet medførte at halvparten av de påmeldte nettstedene ble ekskludert fra konkurransen. I år er fortsatt bare 4 av 10 norske nettbutikker mobil-tilpasset. Til stor overraskelse for juryen ser vi også at flere av landets største e-handelsaktører befinner seg i denne kategorien.

Norsk e-handel står overfor mange utfordringer. En av de største er konkurranse fra utenlandske nettbutikker. Jury-kollega Hans-Petter Nygaard-Hansen blogget om dette mai; Norske Nettbutikker taper terreng. Han skriver;

I en fersk rapport fra PostNord – «E-handel i Norden» – kommer det frem at nesten 6 av 10 nordmenn handler fra utenlandske nettbutikker, mens kun 1 av 3 svensker handler utenfor sine grenser. Internasjonale aktører som Zalando, Revolve Clothing, Shopbop, Asos og ikke minst Amazon og eBay kapitaliserer på ivrige norske netthandlere.

Konkurransen innen mobil e-handel har hardnet kraftig til det siste året, og som nettbutikk kan det koste dyrt å ikke vite hvilke mobile strategier som står i fokus. Mobil e-handelsstrategi innebærer ikke én enkelt løsning. I blogg-artikkelen under kan du lese mine 3 tips for å skape en sterkere mobil e-handels strategi.

Les også: 3 tips for sterkere mobil e-handels strategi

Les også: Algoritmene dreper synsingen i reklamebransjen 

Bente Sollid Storehaug: Adm. direktør i ESV Dinamo AS. Jobber med performance marketing og multikanal attribusjon (måling av effekt på tvers av digitale kanaler). Serie-gründer. Styremedlem i både start-ups og børsnoterte selskaper. Mentor for gründere i regi av Innovasjon Norge / Connect Norge. Styreformann og medgründer for Dot GLOBAL, Norges eneste kommersielle toplevel domain registry samt hostingselskapet Cloudnames. Medlem av konsernstyret i Polaris Media ASA, Cxense ASA, Europris ASA, EnerWe AS og Eika-Gruppen. Bente er også medlem av kulturminister Thorhild Widvey og næringsminister Monica Mælands nye næringspolitiske råd. Etablerte Digital Hverdag i 1993 som i dag er børsnotert under navnet Bouvet ASA på Oslo Børs. Bente er tidenes yngste medlem av Norsk Redaktørforening.

 

About Author

CEO Digital Hverdag. Styreleder i Placewise Group og Vinje Ullvarefabrikk (Lanullva). Medlem av konsernstyrene i Hafslund E-CO, Europris ASA, Eika-Gruppen, Polaris Media ASA, Nortel, Questback og Motor Gruppen. Medlem av kulturministeren og næringsministerens næringspolitiske råd (2015-2017). Var også medlem av Regjeringens ekspertutvalg som fikk i oppgave å vurdere NRKs fremtidige finansiering (2016). Etablerte Digital Hverdag i 1993, i dag børsnotert under navnet Bouvet ASA. Tidenes yngste medlem av Norsk Redaktørforening. Abelia kåret henne nylig til en av de fremste IT-kvinnene i Norge (2017). Finalist til prisen Women´s Board Award (2018). Gjennomførte både Executive Board Programme og Advanced Board Programme i regi av Scandinavian Executive Institute og INSEAD 2018/2021, og flere executive programmer, bl. annet Blockchain Innovation and Application ved MIT (2019), Digital Transformation, Platform Strategies for Success (MIT 2019) og er i ferd med å fullføre Global Management Certificate ved INSEAD.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.