Digitale shopping-assistenter med menneskelige hjerner

0

Enn så lenge har Apples Siri, Microsofts Cortana og Google Now vært de beste personlige assistentene på en smarttelefon. Med sin kunstige intelligens har de hjulpet til med veibeskrivelser, hentet frem alternative flybilletter, ringt opp mannen min eller fortalt meg hvilke fantastiske låter som spilles over høyttaleren. Nå får de konkurranse fra nye digitale shopping-assistenter, og bak disse skjuler det seg ekte mennesker. 

Første generasjon personlige assistenter har ikke kunnet fullføre mer kompliserte oppgaver rettet direkte mot e-handel. Forbes skriver nå at Facebook lanserer sin egen assistent under navnet Moneypenny. Dermed får kunstig intelligens sterk konkurranse fra ekte intelligens. Moneypenny er også en digital tjeneste, men vil i motsetning til Siri være betjent av ekte mennesker. De vil skumme gjennom et stort antall nettbutikker og gi deg de beste tilbudene på f. eks. hagemøbler eller ny oppvaskmaskin.

I følge Forbes blir Moneypenny integrert med Messenger i Facebooks app-funksjon. Det er foreløpig alt som er sivet ut om Facebooks nye tjeneste. Det er heller ingen tilgjengelig informasjon om når tjenesten blir lansert.

Facebook er ikke først ute med en slik tjeneste. Det finnes allerede flere aktører i markedet, en av dem er Magic som tilbyr en on-demand concierge tjeneste. Magic leverer gjennom tekstmeldinger. Amerikanske brukere kan sende en SMS til en ekte person hos Magic for å få hjelp til en rekke oppgaver som f.eks; bestille flybilletter eller bestille dagligvarer for levering.

Her er en skjermdump fra Business Intelligence som viser hvordan Magic fungerer i dag.

Skjermbilde 2015-07-21 kl. 17.37.21

Digitale personlige assistenter vil enn så lenge få sterk konkurranse fra ekte mennesker. Nå gjenstår det å se hvordan kunstig intelligens svarer på dette.

Bente Sollid Storehaug: Adm. direktør i ESV Dinamo AS. Jobber med performance marketing og multikanal attribusjon (måling av effekt på tvers av digitale kanaler). Serie-gründer. Styremedlem i både start-ups og børsnoterte selskaper. Mentor for gründere i regi av Innovasjon Norge / Connect Norge. Styreformann og medgründer for Dot GLOBAL, Norges eneste kommersielle toplevel domain registry samt hostingselskapet Cloudnames. Medlem av konsernstyret i Polaris Media ASA, Cxense ASA, Europris ASA, EnerWe AS og Eika-Gruppen. Bente er også medlem av kulturminister Thorhild Widvey og næringsminister Monica Mælands nye næringspolitiske råd. Etablerte Digital Hverdag i 1993 som i dag er børsnotert under navnet Bouvet ASA på Oslo Børs. Bente er tidenes yngste medlem av Norsk Redaktørforening.

About Author

CEO Digital Hverdag. Styreleder i Placewise Group og Vinje Ullvarefabrikk (Lanullva). Medlem av konsernstyrene i Hafslund E-CO, Europris ASA, Eika-Gruppen, Polaris Media ASA, Nortel, Questback og Motor Gruppen. Medlem av kulturministeren og næringsministerens næringspolitiske råd (2015-2017). Var også medlem av Regjeringens ekspertutvalg som fikk i oppgave å vurdere NRKs fremtidige finansiering (2016). Etablerte Digital Hverdag i 1993, i dag børsnotert under navnet Bouvet ASA. Tidenes yngste medlem av Norsk Redaktørforening. Abelia kåret henne nylig til en av de fremste IT-kvinnene i Norge (2017). Finalist til prisen Women´s Board Award (2018). Gjennomførte både Executive Board Programme og Advanced Board Programme i regi av Scandinavian Executive Institute og INSEAD 2018/2021, og flere executive programmer, bl. annet Blockchain Innovation and Application ved MIT (2019), Digital Transformation, Platform Strategies for Success (MIT 2019) og er i ferd med å fullføre Global Management Certificate ved INSEAD.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.