Ny jobb. Mitt nye franske liv starter i dag

3

Skjebnen styres ofte av tilfeldigheter. De siste dagene har jeg signert tre avtaler. Jeg selger huset i sør-Frankrike, avslutter forholdet til Dinamo og inngår en aksjonæravtale med det franske selskapet ESV Digital. Sammen med Pål Petersen skal jeg bygge opp deres nordiske tilstedeværelse. Jeg er i ferd med å bli mer fransk enn jeg noensinne har vært.

Denne høsten blir jeg ny adm. direktør for ESV i Norden. Det gode liv i Provence går ut den ene døren, mens euros fra hussalget reinvesteres i en ny fransk fremtid. Jeg tror på digital kundeinnsikt. Jeg tror på bruk av algoritmer og avansert maskinlæring i digital markedsføring. Jeg tror på ESVs teknologi og jeg tror på den franske ledelsen. Vi får en av Europas sterkeste digitale entreprenører som styreleder. Stanislas di Vittorio har sin doktorgrad fra Massachusetts Institute of Technology (MIT). Han er en suksessrik fransk Internett-entreprenør gjennom 20 år, analytisk, strategisk og en drivende god forretningsmann. I 2004 startet han ESV Digital. En annen suksess er forbrukertjenesten www.assurland.fr som sammenligner franske forsikringstjenester. I dag håndterer ESV 2,3 milliarder kroner i digitale mediekjøp. De benytter algoritmer for å bygge opp kundeprofiler, de har 200 spesialister innen digital markedsføring og internasjonale kunder som opererer i mange land. De eier sine egne teknologiplattformer (både algoritmisk attribusjon og trading-desk) og håndterer mediekjøp og rådgivning for alle digitale kanaler. Snart vil også TV digitaliseres og integreres i ESV plattformene. Rådgiverne rekrutteres fra de beste miljøene. ESV er et 360 digitalt markedsføringsbyrå. Alt er herlig digitalt.

Når dører i livet lukkes, åpnes gjerne en ny fremtid. Jeg har aldri gått til en større utfordring enn den jeg nå takker ja til. Aldri har det føltes mer riktig. Aldri før har jeg kjent på en like stor begeistring for det jeg skal gjøre. Autres temps, autres mœurs, som de sier i Frankrike. Oversatt til norsk blir det; en ny tid, nye verdier.

La oss spole livet 15 år tilbake. Våren 2000 var børsgigantene Cell Network og Mandator i ferd med å fusjonere. Hvert av selskapene hadde en markedsverdi på 9 milliarder svenske kroner. Jeg ledet den norske virksomheten i Cell og satt i konsernets nordiske ledergruppe. Da integrasjonsprosessen gikk mot slutten ønsket Mandators konsernsjef meg inn i konsernledelsen i Stockholm. Først takket jeg ja, tre dager senere gjorde jeg om på beslutningen. Jeg byttet ut 280 reisedager i året med et nedtonet liv i Frankrike. Jeg lærte meg brukbart fransk og kjente på en puls jeg ikke visste jeg hadde. Den kulinariske middelhavsmaten, verdens vakreste språk, fascinerende kultur, provencalsk landsbyliv og egenrådige franske personligheter. Jeg liker franskmenn. Femten år etter at jeg kjøpte huset i Mougins vet jeg at Frankrike for alltid vil være mitt andre hjemland.

I dag går barna på skole i Norge. Derfor føles det riktig å selge huset i Mougins. Paradokset er at dette salget skjer samme uken som jeg avslutter min jobb i Dinamo for å starte opp ESVs nordiske virksomhet. 5 millioner nordmenn er et lite marked i en franskmanns øyne, men de nordiske landene, med sine 26 millioner mennesker, ligger på verdenstoppen i digitalt forbruk. I ryggen har vi et av de sterkeste digitale miljøene i Europa. Foruten hovedkontor i Paris har ESV har også to kontorer i USA, Brasil, Storbritannia, Italia, Spania og Luxembourg. Nå setter de også Norge og Norden på kartet.

Pål Petersen blir Chief Operating Officer i ESVs nordiske satsing. Han er en av de dyktigste og mest analytiske menneskene jeg har jobbet med. Han har bakgrunn som strategidirektør fra Storebrand-konsernet. De tre siste årene har han jobbet som Chief Commercial Officer i det  internasjonale teknologiselskapet Cxense. Selskapet utvikler verdensledende teknologi for å forstå enkeltpersoners adferd på nett og hva disse prøver å oppnå. En bedre COO kan ikke ESVs nordiske virksomhet få.

Den digitale utviklingen akselererer raskt. I Frankrike sier de; Rien ne sert de courir, il faut partir à pointOm du oversetter dette ord for ord blir det omtrent slik; det gjelder å gå til rett tid. Huset i Mougins forsvinner ut av mitt liv, et nytt og annerledes fransk liv starter. Jeg gleder meg!

Jeg kunne også lagt til; On ne change pas une équipe qui gagne. Du forandrer aldri et winning team!

Bente Sollid Storehaug: Påtroppende adm. direktør i ESV Digitals nordiske satsing. Jobber med performance marketing og multikanal attribusjon (måling av effekt på tvers av digitale kanaler). Serie-gründer. Mentor for gründere i regi av Innovasjon Norge. Medlem av konsernstyrene i Polaris Media ASA, Cxense ASA, Europris ASA og Eika-Gruppen. Styreleder og medeier i start-up selskapene Dot GLOBAL, Cloudnames og EnerWE AS. Bente er også medlem av kulturminister Thorhild Widvey og næringsminister Monica Mælands nye næringspolitiske råd. Etablerte Digital Hverdag i 1993 som i dag er børsnotert under navnet Bouvet ASA på Oslo Børs. Bente er tidenes yngste medlem av Norsk Redaktørforening.

About Author

CEO Digital Hverdag. Styreleder i Placewise Group og Vinje Ullvarefabrikk (Lanullva). Medlem av konsernstyrene i Hafslund E-CO, Europris ASA, Eika-Gruppen, Polaris Media ASA, Nortel, Questback og Motor Gruppen. Medlem av kulturministeren og næringsministerens næringspolitiske råd (2015-2017). Var også medlem av Regjeringens ekspertutvalg som fikk i oppgave å vurdere NRKs fremtidige finansiering (2016). Etablerte Digital Hverdag i 1993, i dag børsnotert under navnet Bouvet ASA. Tidenes yngste medlem av Norsk Redaktørforening. Abelia kåret henne nylig til en av de fremste IT-kvinnene i Norge (2017). Finalist til prisen Women´s Board Award (2018). Gjennomførte både Executive Board Programme og Advanced Board Programme i regi av Scandinavian Executive Institute og INSEAD 2018/2021, og flere executive programmer, bl. annet Blockchain Innovation and Application ved MIT (2019), Digital Transformation, Platform Strategies for Success (MIT 2019) og er i ferd med å fullføre Global Management Certificate ved INSEAD.

3 kommentarer

  1. Min sjef og partner, Bente Sollid Storehaug. Gjett om jeg er entusiastisk deltaker på denne reisen! ESV Digital kommer til å endre spillereglene i det nordiske digitale annonsemarkedet fordi verdiforslaget svarer opp norske annonsørers 2 hovedutfordringer, i) de vet ikke hvilke annonser som virker og ii) de har ingen mulighet til å måle effekten på tvers av de mediekanalene de bruker.

    • Bente Sollid Storehaug on

      Gleder meg veldig til å bygge dette i kompaniskap med deg, Pål! Den beste av de beste :-)!!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.