Jeg hadde nesten glemt hvor gøy det er

0

Seriøst, spør Aleksander (5) undrende når noe virker å være for godt til å være sant. Denne uken ble det nemlig seriøs business for hans mamma. Siden nyheten sprakk har det vært et fantastisk sirkus. Tusen takk til alle dere som har sendt oss lykke til og som gratulerer oss med etableringen av ESVs nordiske satsing. Det setter vi umåtelig stor pris på!

Mandag flytter vi inn i flotte lokaler i Drammensveien 49 på Skillebekk. For meg blir det også gjensyn med Baker Hansens koselige bakeriutsalg  – et steinkast unna det nye kontoret. Vi skal bo sammen med hodejeger-firmaet Horton International. For noen verter og for en raus mottagelse vi har fått!

Vi har ordnet med bank, våre franske og britiske styremedlemmer søker om D-nummer, papirene til Brønnøysund er under utfylling, skybaserte programvare-løsninger for kostnadseffektiv arbeidsflyt installeres, sosiale mediesider er på plass og hosting-tjenesten leveres av gode gründer-kollegaer i Cloudnames. Nye web-sider kommer om ikke lenge. Gjett hvilket domene vi skal benytte? Mens det internasjonale moderselskapet er godt innarbeidet med sin esvdigital.com, skal Norden benytte www.esv.digital. Digital er et av de nye toppnivå domenene som er lansert siste året. Det gir de beste forutsetninger for utvikling av digital merkevare, som seg hør og bør for et digitalt selskap.

Det bobler i denne gøyale oppstartsfasen. Optimisme, motivasjon og pågangsmot. I dag ble også første fakturaunderlag klargjort –  til vår aller første kunde. Ikke den største fakturaen, men veldig viktig rent psykologisk. De to første dagsverkene. Faktura går straks selskapet har fått sin bankkonto. Det er et godt tegn når kundene kommer før systemene er helt på plass.

Takk til alle dere som mener at timingen er perfekt for ESVs inntreden i Norden. Dere har helt rett. Det er store skift i hele medielandskapet. Klassekampen intervjuet meg tidligere i dag. De stilte gode spørsmål rundt annonseblokkering. Saken kommer trolig på trykk i morgen. Annonseblokkering er bare en av de mørke skyene på himmelen. Mediene må etablere nye inntektsmodeller, annonsørene må tenke digital kundeinnsikt og ta grep om de digitale kundereisene, mens reklame- og mediebyråene må bygge kompetanse raskere enn lyntoget. Midt oppe i dette omskiftelige landskapet plasserer vi oss strategisk. ESV eier sine egne teknologiplattformer. ESV bruker algoritmer til å avdekke brukernes digitale DNA. Innsikten benyttes til å optimalisere mediekjøpene som går gjennom vår egen trading-desk for digitale medier. Ved å være en global teknologi-leverandør kan ESV handle til annonsørens beste med sanntids data som beslutningsgrunnlag. Det er dette som kalles datadrevet markedsføring. Det er også denne innsikten som gir mening og innhold til de virksomheter som ønsker å bli datadrevne organisasjoner. Tiden for analyser og erkjennelse er på mange måter over. Nå kreves handling basert på den beste innsikten.

Takk til alle dere som har ringt og sendt inn søknader. Dere er fantastisk godt kvalifisert. Vi skal få hodet over vannet så raskt som mulig. Tidligere erfaringer tilsier at veksten kommer raskere enn vi tror.

I dag poppet det også inn en hyggelig melding fra vår franske styreleder;

Hi, Whatever you think make sense, I trust your judgement. Cheers, and congrats on the first customer, Stan

Tillit er viktig. Den skal vi ta godt vare på. Verdibasert salg er vårt mantra. Nå er vi for alvor i gang. Mandag møter vi på jobb i våre nye lokaler. Jeg vet at kaffen er god. Den fikk vi prøvesmake under befaring i går. Og, det er helt sant, jeg hadde nesten glemt hvor gøy det er; å gi liv til et nytt selskap.

About Author

CEO Digital Hverdag. Styreleder i Placewise Group og Vinje Ullvarefabrikk (Lanullva). Medlem av konsernstyrene i Hafslund E-CO, Europris ASA, Eika-Gruppen, Polaris Media ASA, Nortel, Questback og Motor Gruppen. Medlem av kulturministeren og næringsministerens næringspolitiske råd (2015-2017). Var også medlem av Regjeringens ekspertutvalg som fikk i oppgave å vurdere NRKs fremtidige finansiering (2016). Etablerte Digital Hverdag i 1993, i dag børsnotert under navnet Bouvet ASA. Tidenes yngste medlem av Norsk Redaktørforening. Abelia kåret henne nylig til en av de fremste IT-kvinnene i Norge (2017). Finalist til prisen Women´s Board Award (2018). Gjennomførte både Executive Board Programme og Advanced Board Programme i regi av Scandinavian Executive Institute og INSEAD 2018/2021, og flere executive programmer, bl. annet Blockchain Innovation and Application ved MIT (2019), Digital Transformation, Platform Strategies for Success (MIT 2019) og er i ferd med å fullføre Global Management Certificate ved INSEAD.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.