Klarer du å utnytte mikroøyeblikket på nett?

0

Sanntidsinformasjon blir viktigere og viktigere for alle bransjer. Disse dataene kan ha en enorm betydning og verdi for virksomheter som klarer å analysere og utnytte datene responsivt i sin forretningsvirksomhet.

Forleden var jeg tilstede på Load 15, logistikk og netthandelsdagen. Bring hadde samlet mange dyktige foredragsholdere fra hele verden. Hovedtema var; Hvordan gjøre kunder til fans og ambassadører? En av foredragsholderne var Daniel Sieberg, global sjef for Google Media Outreach. Sieberg var en morsom fyr som delte spennende fremtidsvisjoner for helt nye måter å engasjere kunder. En av de tingene han snakket om, var såkalte Micromoments. I korthet handler det om evnen til å være tilstede i alle de små øyeblikkene hvor kunden trenger informasjon, råd og ikke minst når kunden har en kjøpsintensjon. I følge Sieberg er folks mikroøyeblikk mellom 8 og 12 sekunder før oppmerksomheten flyttes over til noe annet. I realiteten har man ikke mye tid på seg. Utfordringen blir å være tilstede i dette øyeblikket og si noe meningsfylt i det samme korte tidsintervallet.

Mens jeg lytter, kikker jeg på programmet og ser at neste foredragsholder er Felix Kvick, eier og styreformann for Furniturebox.se. I et øyeblikk kobler jeg de to foredragsholderne. I en tidligere bloggpost har jeg skrevet om en kundeopplevelse fra nettopp Furniturebox. Det meste fungerte utmerket, jeg kjøpte tre senger fra deres nettbutikk. Kjøpt og betalt, ferdig med kjøp av senger for de neste 10-15 årene, tenkte jeg. Siden jeg handlet online vet Furniturebox alt om meg ettersom jeg etterlater mye data gjennom min kjøpsprosess. Hva skjer? Etter kjøpet har jeg systematisk blitt re-targeted i nær sagt alle kanaler, på mobil, desktop og til alle døgnets tider med gode tilbud på kvalitetssenger.

Dette er et eksempel på at re-targeting som oftest er mislykket dersom man ønsker å være relevant i kundens mikroøyeblikk. Furniturebox vet jo at jeg nettopp har kjøpt senger, så hvorfor bringe støy inn i min digitale hverdag på denne måten? Svaret er en kombinasjon av mangel på kundeinnsikt eller vilje og evne til å bruke denne innsikten. Mitt mikroøyeblikk var på et langt tidligere stadium. Det var den ettermiddagen jeg brukte min mobiltelefon til å søke informasjon om kontinentalsenger.

Annonsører og deres medierådgivere burde slutte å bruke penger på re-targeting ovenfor kunder som har kjøpt hvis man ikke har oversikt over dette. Det er bortkastede markedsføringskroner og det irriterer. Vær heller tilstede i de kanaler jeg er i, akkurat i det øyeblikk jeg har et behov eller en intensjon. Å være responsiv på enhet er hygiene. I dag skal du være responsiv på kunde og innhold. For Furniturebox og de fleste andre, betyr det å bruke sanntidsdata til å engasjere meg idet jeg har gitt uttrykk for et behov. Bruk sanntidsdata til å forstå hvordan jeg, og andre som ligner på meg, beveger oss sømløst mellom ulike kanaler, hvor og hvordan jeg er i berøring med din merkevare. Hvis jeg besøker Furniturebox.se igjen, så skal de møte meg basert på kunnskapen om at jeg allrede har kjøpt seng. Følgelig er det smartere å løfte frem et tilbud på sengegavel eller andre produkter som jeg lest om, søkt etter eller som det er nærliggende at jeg har behov for. Min dataprofil vil gi dem denne innsikten. All digital markedsføring starter med kundeinnsikt.

Er kundeorientering eller vi skal kjenne kunden best en del av din strategi? Hvis ja, så vil din evne til å operasjonalisere strategien være alfa omega. Å bli kunderesponsiv er fullt mulig, sågar relativt enkelt utfra et teknologisk perspektiv i dag.

About Author

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.