Er du klar? I år vil nordmenn ligge på verdenstoppen i mobil julehandel

0

Vi elsker våre smarttelefoner. Nå er vi på vei inn i to travle julemåneder. Anslag viser at nordmenn vil handle på nett for svimlende 8,5 milliarder i løpet av disse månedene.

Halvparten av all Internett-trafikk skje på mobil. Vi bruker mobiltelefonen aktivt mens vi er inne i fysiske butikker, vi bruker den til å lete frem forhandlere og søke etter varer på lager, sammenligne priser eller motta tilbud og lese omtaler. Google har tall som viser at 74 prosent kjøper som følge av den informasjonen vi henter via mobilen. Det er ikke lenger mulig å overse smarttelefonen. Den har blitt vårt viktigste plattform for å lykkes på nett.

Fortsatt er det mange e-handlere som ikke er mobilt tilpasset. Enda flere har optimalisert sin netthandel for en god digital opplevelse eller tilbyr gode shopping-apper. De aller færreste benytter personaliserings- og anbefalingsteknologi for å maksimere salget. For mange vil dette koste langt mer i tapte inntekter enn selve investeringen som må gjøre for å skape en personlig, sofistikert og relevant kundeopplevelse på mobil.

November og desember er årets beste måneder for handel. Etter den populære Black Friday kommer Cyber Monday og anslag viser at norsk netthandelen vil nå 263 millioner kroner denne mandagen. En fjerdedel av dette vil gjøres fra smarttelefoner og nettbrett. Tallene plasserer Norge i verdenstoppen over mobil netthandel.

Tallene jeg refererer til er hentet fra Adobe Digital Index. Julemånedene november og desember står samlet for 20,6 prosent av Norges årlige netthandel. Anslagene viser at hver nettbruker vil handle i snitt for 2226 kroner i denne perioden. Digital Index er en analyse av nettbasert julehandel basert på 20 milliarder besøk hos 4500 nettbutikker over hele verden.

Les også: 3 tips for deg som ønsker å skape en sterkere mobil netthandel 

Toppene i julehandelen varierer fra land til land. I Norge forventes netthandelen å nå sitt høydepunkt på Cyber Monday 30. November. De andre nordiske landene er noe tregere, her forventes toppen å komme en uke senere. i tillegg til de norske talene vet vi at mange nordmenn også handler på utenlandske nettsteder.

About Author

CEO Digital Hverdag. Styreleder i Placewise Group og Vinje Ullvarefabrikk (Lanullva). Medlem av konsernstyrene i Hafslund E-CO, Europris ASA, Eika-Gruppen, Polaris Media ASA, Nortel, Questback og Motor Gruppen. Medlem av kulturministeren og næringsministerens næringspolitiske råd (2015-2017). Var også medlem av Regjeringens ekspertutvalg som fikk i oppgave å vurdere NRKs fremtidige finansiering (2016). Etablerte Digital Hverdag i 1993, i dag børsnotert under navnet Bouvet ASA. Tidenes yngste medlem av Norsk Redaktørforening. Abelia kåret henne nylig til en av de fremste IT-kvinnene i Norge (2017). Finalist til prisen Women´s Board Award (2018). Gjennomførte både Executive Board Programme og Advanced Board Programme i regi av Scandinavian Executive Institute og INSEAD 2018/2021, og flere executive programmer, bl. annet Blockchain Innovation and Application ved MIT (2019), Digital Transformation, Platform Strategies for Success (MIT 2019) og er i ferd med å fullføre Global Management Certificate ved INSEAD.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.