Cyber monday slo Black Friday i Norge

0

Den norske handelsstanden la bak seg to hektiske handledager i slutten av november. Nå viser analyser fra Adobe at nordmenn netthandlet for over 325 millioner kroner på årets Cyber Monday. Det er 20 prosent mer enn på samme dag i fjor, og drøyt 55 millioner mer enn på årets Black Friday.

For digitale markedførere er heller ikke disse tallene oppsiktsvekkende; nær halvparten av besøkende og nesten 30 prosent av omsetningen i nettbutikkene under Cyber Monday ble generert fra mobile enheter som nettbrett eller mobiltelefoner. Det begynner å koste dyrt å ikke ha en god digital strategi på plass.

Her er de viktigste funnene fra analysen av årets Cyber Monday og Black Friday

Online Sales (NOK) Growth Reported Phone Visit Share Tablet Visit Share Phone Revenue Share Tablet Revenue Share Phone Revenue (NOK) Tablet Revenue (NOK)
Cyber Monday 325.782.693 20% 31% 16% 15% 14% 48.476.092 46.318.031
Black Friday 270.224.786 21% 29% 15% 16% 9% 42.142.277 24.682.886

Les også: Slik straffes nettbutikker som ikke er mobilvennlige

Adobe har tidligere i høst anslått at nordmenn vil handle på nett for svimlende 8,5 milliarder i løpet av november og desember.

Halvparten av all Internett-trafikk skje på mobil. Vi bruker mobiltelefonen aktivt mens vi er inne i fysiske butikker, vi bruker den til å lete frem forhandlere og søke etter varer på lager, sammenligne priser eller motta tilbud og lese omtaler. Google har tall som viser at 74 prosent kjøper som følge av den informasjonen vi henter via mobilen. Det er ikke lenger mulig å overse smarttelefonen. Den har blitt vårt viktigste plattform for å lykkes på nett. Nå viser de siste analysene fra Cyber Monday at dette slår til for fullt.

Fortsatt er det mange e-handlere som ikke er mobilt tilpasset. Enda flere har optimalisert sin netthandel for en god digital opplevelse eller tilbyr gode shopping-apper. De aller færreste benytter personaliserings- og anbefalingsteknologi for å maksimere salget. For mange vil dette koste langt mer i tapte inntekter enn selve investeringen som må gjøre for å skape en personlig, sofistikert og relevant kundeopplevelse på mobil.

Tallene jeg refererer til er hentet fra Adobe Digital Index. Julemånedene november og desember står samlet for 20,6 prosent av Norges årlige netthandel. Anslagene viser at hver nettbruker vil handle i snitt for 2226 kroner i denne perioden. Digital Index er en analyse av nettbasert julehandel basert på 20 milliarder besøk hos 4500 nettbutikker over hele verden.

Les også: 3 tips for deg som vil skape sterkere mobil e-handel

Bente Sollid Storehaug: Adm. direktør i ESV Digital, Nordic. Jobber med performance marketing og multikanal attribusjon (måling av effekt på tvers av digitale kanaler). Serie-gründer. Mentor for gründere i regi av Innovasjon Norge. Medlem av konsernstyrene i Polaris Media ASA, Cxense ASA, Europris ASA og Eika-Gruppen. Styreleder og medeier i start-up selskapene Dot GLOBAL, Cloudnames og EnerWE AS. Bente er også medlem av kulturminister Thorhild Widvey og næringsminister Monica Mælands nye næringspolitiske råd. Bente er også oppnevnt av Regjeringen til å sitte i et ekspertutvalg som skal vurdere den fremtidige finansieringen av NRK. Etablerte Digital Hverdag i 1993 som i dag er børsnotert under navnet Bouvet ASA på Oslo Børs. Bente er tidenes yngste medlem av Norsk Redaktørforening.

About Author

CEO Digital Hverdag. Styreleder i Placewise Group og Vinje Ullvarefabrikk (Lanullva). Medlem av konsernstyrene i Hafslund E-CO, Europris ASA, Eika-Gruppen, Polaris Media ASA, Nortel, Questback og Motor Gruppen. Medlem av kulturministeren og næringsministerens næringspolitiske råd (2015-2017). Var også medlem av Regjeringens ekspertutvalg som fikk i oppgave å vurdere NRKs fremtidige finansiering (2016). Etablerte Digital Hverdag i 1993, i dag børsnotert under navnet Bouvet ASA. Tidenes yngste medlem av Norsk Redaktørforening. Abelia kåret henne nylig til en av de fremste IT-kvinnene i Norge (2017). Finalist til prisen Women´s Board Award (2018). Gjennomførte både Executive Board Programme og Advanced Board Programme i regi av Scandinavian Executive Institute og INSEAD 2018/2021, og flere executive programmer, bl. annet Blockchain Innovation and Application ved MIT (2019), Digital Transformation, Platform Strategies for Success (MIT 2019) og er i ferd med å fullføre Global Management Certificate ved INSEAD.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.