Her er de 10 viktigste digitale trendene i 2017

0

Digitale assistenter med kunstig intelligens inntar hverdagen, men avanserte internett-brukere ønsker nå at de skal avansere fra en assisterende rolle til en sjefsrolle.

Om få år vil det være umulig å skille virtuell og fysisk virkelighet, skriver Ericsson ConsumerLab i årets utgave av sin forbrukertrend-rapport. Smarttelefonene vil automatiseres, store digitale selskaper vil bli større og mektigere, personvern vil utfordres og vi kommer til å omgi oss med en selvvalgt virkelighet med økt trygghet, skal vi tro avanserte internett-brukere fra 14 storbyer verden over.

Bente Sollid Storehaug, CEO ESV Digital, Nordic.

At den rike delen av verden opplever en teknologisk tsunami er hevet over enhver tvil. Næringslivet digitaliseres, og street-smarte innovatører utfordrer med en miks av forretningsmodeller og strategier. Den nye digitale generasjonen er utstyrt med supercomputere i lommen. Med tilgang til sterke sosiale mediekanaler setter de premisser for utviklingen og endrer banker og mediers mer enn 200 år gamle forretningsmodeller. Kundene går seirende ut i en tid der alle nye forretningsmodeller kretser rundt deres behov.

Sjekk også: Bente Sollid Storehaug som foredragsholder

Kunstig intelligens, automatisering og robotisering vil påvirke vår hverdag, endre strukturen i arbeidslivet og gi grobunn for street-smarte og digitalt sterke entreprenører. Det finnes mange prognoser og trendanalyser som definerer fremtidens teknologi og hvordan den nye digitale forbrukeren handler og tenker. Nettgenerasjonen sitter med digital definisjonsmakt.

I lys av dette er det interessant å lese årets forbrukertrend-rapport fra Ericsson ConsumerLab. Gjennom å intervjue avanserte internett-brukere verden over lister de opp 10 viktige forbrukertrender fremover. Her kan du lese hele rapporten fra Ericsson ConsumerLab.

10 viktigste forbrukertrender i 2017 og fremover

  1. Kunstig intelligens (AI) overalt: Kunstig intelligens vil spille en mer dominerende rolle, både i samfunnet og på arbeidsplassen. En av tre avanserte internettbrukere vil ha en AI-rådgiver og en av fire ønsker en AI-sjef, på jobb. Samtidig er nesten halvparten bekymret for at mange snart mister jobben som følge av AI-roboter.
  1. Setter fart på tingenes internett (IoT): Økende bruk av automatiserte applikasjoner oppmuntrer til IoT-adopsjon. To av fem mener smarttelefonen vil lære seg vanene deres og automatisk utføre aktiviteter på deres vegne.
  1. Fotgjengere for autonome biler: Sjåfører blir kanskje en saga blott. En av fire fotgjengere ville føle det tryggere å krysse gaten hvis alle bilene var autonome. 65 prosent ville foretrekke å ha en selvkjørende bil.
  1. Sammensmeltet virkelighet: Nesten fire av fem VR-brukere tror det vil være umulig å skille den virtuelle og fysiske virkeligheten innen tre år. Halvparten er allerede interessert i hansker eller sko som kommunisere med virtuelle objekter.
  1. Kroppen i utakt: Med økt forekomst av selvkjørende biler spår tre av ti et behov for reisesyketabletter. En av tre ønsker seg reisesyketabletter ved bruk av VR- og AR-teknologi.
  1. Paradokset med smarte enheter: Mer enn halvparten bruker allerede nødalarmer, sporing eller varsling på smarttelefonen. Tre av fem, av de som føler seg tryggere på grunn av smarttelefonen, sier at tilliten til denne får dem til å mer risiko.
  1. Sosiale siloer: Våre sosiale nettverk blir til siloer. En av tre sier sosiale nettverk er deres viktigste nyhetskilde. Og mer enn én av fire verdsetter sine kontakters meninger høyere enn politikeres.
  1. Utvidet personlig virkelighet: Over halvparten ønsker å bruke briller med utvidet virkelighet for å lyse opp mørke omgivelser og markere farer. Flere enn en tredjedel ønsker også å redigere bort forstyrrende elementer rundt seg.
  1. Delt syn på personvern: To av fem avanserte internettbrukere vil bare bruke krypterte tjenester, men folk er delt. Nesten halvparten ønsker seg bare et rimelig godt personvern på tvers av alle tjenester, og mer enn én av tre mener personvernet ikke eksisterer lenger.
  1. Big Tech for alle: Mer enn to av fem avanserte internett-brukere ønsker å få alle sine produkter fra de fem største IT-selskapene. Av disse tror tre av fire at dette vil være tilfelle om bare fem år.

Sanntid og virkelighetstid

I dag snakker vi ofte om sanntid. Forskningssjef Michael Björn hos Ericsson ConsumerLab mener vi burde snakke mer om virkelighetstid. Hva vi anser som virkelighet blir stadig mer personlig og subjektivt. Forbrukere omgir seg med likesinnede gjennom mange ulike sosiale nettverk, og vi begynner også å tilpasse oss måten de opplever verden rundt seg med AR og VR-teknologi. Fremtidens forbrukere vil være helt mobile. Etterspørselen etter batterivennlig og umiddelbar oppkobling vil øke. Virkelighetstid betyr at tiden er inne for 5G-nett, mener forskningssjef Michael Bjørn som kommentar til årets forbrukertrend-rapport. Undersøkelsen ble gjennomført i oktober 2016.

About Author

CEO Digital Hverdag. Styreleder i Placewise Group og Vinje Ullvarefabrikk (Lanullva). Medlem av konsernstyrene i Hafslund E-CO, Europris ASA, Eika-Gruppen, Polaris Media ASA, Nortel, Questback og Motor Gruppen. Medlem av kulturministeren og næringsministerens næringspolitiske råd (2015-2017). Var også medlem av Regjeringens ekspertutvalg som fikk i oppgave å vurdere NRKs fremtidige finansiering (2016). Etablerte Digital Hverdag i 1993, i dag børsnotert under navnet Bouvet ASA. Tidenes yngste medlem av Norsk Redaktørforening. Abelia kåret henne nylig til en av de fremste IT-kvinnene i Norge (2017). Finalist til prisen Women´s Board Award (2018). Gjennomførte både Executive Board Programme og Advanced Board Programme i regi av Scandinavian Executive Institute og INSEAD 2018/2021, og flere executive programmer, bl. annet Blockchain Innovation and Application ved MIT (2019), Digital Transformation, Platform Strategies for Success (MIT 2019) og er i ferd med å fullføre Global Management Certificate ved INSEAD.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.