Styreleder, rådgiver og foreleser
Bente holder foredrag innen digital transformasjon, spesielt med tanke på forretningsmodell transformasjon, digital modenhet og styrets rolle i forhold til de store skiftene.
Bente har stått på de aller fleste foredragsscener og har gjennom de siste 20 årene markert seg som en ettertraktet foredragsholder og konfransier. Hun er kanskje best kjent som gründer av Digital Hverdag, som gjennom en rekke fusjoner og oppkjøp ble børsnotert i Stockholm på slutten av 90-tallet. Hun har hatt et 40-talls styreverv i norsk næringsliv, er i dag styreleder for Placewise Group (globalt SaaS-selskap) og Vinje Ullvarefabrikk (merkevaren Lanullva). Hun har også tunge styreverv i selskaper som Hafslund ECO, Polaris Media, Europris, Eika-Gruppen, Nortel, Questback og Motor Gruppen.
Bente er kjent som en av Internett-Norges viktigste stemmer siden midten av 90-tallet, kåret til 7. viktigste nordmann på Internett av Kapital Data (1997), nominert til årets IT-leder av ComputerWorld (1999), kåret til Norges 10. mektigste kvinne av Økonomisk Rapport (1999), utpekt av Abelia som en av de fremste teknologi-kvinnene i Norge og finalist i Women´s Board Award (2018).
Bente er også tidenes yngste medlem av Norsk Redaktørforening.
Hun er sterk tilhenger av livslang læring, og har det siste året gjennomført både Executive Board Programme og Advanced Board Programme ved INSEAD i Paris. Hun har også gjennomført Blockchain Technologies, business innovation and application (2019) og Digital Transformation, platform strategies for success (2019) ved MIT Sloan School of Management. I løpet av 2021 vil hun gjennomføre Global Management Certificate ved INSEAD.
Foredrag kan bestilles etter avtale, men her er to foredrag som kunder ofte ønsker:
Gårsdagens forretningsmodell er en risikabel strategi. Forstå de viktigste skiftene
- Hva vil det si å retenke forretningsmodeller, og hva er konsekvensene av for sen omstilling? Handler det bare om teknologi? Absolutt ikke. Det er vi forbrukere som bestemmer tempo i den digitale transformasjonen.
- Virksomheter må forholde seg til flere markante skift; produkter blir digitale tjenester, vellykket innovasjon har et kompromissløst kundefokus, digital distribusjon effektiviserer og automatiserer verdikjedene (mer kommer med smarte kontrakter og blockchain), arbeidsplassene digitaliseres, sirkulær-økonomi og grønn omstilling blir avgjørende og fremtidens virksomheter viser vei ved å ta større samfunnsansvar og fokus på trippel bunnlinje (people, planet og purpose).
- Det sikreste tegnet på disse markante skiftene er at nye virksomheter erstatter de gamle. Skal det bli rom for nye, må noen gi etter. Slik er kapitalismens brutale, men nødvendige natur.
- Bente forklarer hvordan dette endrer bransje etter bransje, og hun bruker ofte norske virksomheter som eksempler i sine foredrag.
Hva kjennetegner virksomheter som er digitalt modne?
- Tror du konkurransekraftige strategier er avhengig av digitalisering?
- Er digital tenkning og strategier forankret hos styret og toppledelsen?
- Arbeider ledelsen fra dag-til-dag med sin digitale transformasjon?
- Hva vil det egentlig si å være «digitalt moden»?
- Bente forklarer digital modenhet med fokus på kultur, organisasjonens evne til å iverksette digitale strategier, deres evne til å velge de rette teknologiene og hvordan datadrevne virksomheter bruker kundedatabase og innsikt som grunnlag for strategi og veivalg.
Hvordan lede i tider med stor usikkerhet?
- Mange ledere ser ikke den neste S-kurven innenfor sin bransje? I tider med potensiell disrupsjon oppstår det ofte en dilemma-sone der tradisjonelt lederskap blir utfordret av innovatører som praktiserer entreprenørisk ledelse.
- Utfordrere er vant til å operere under høy usikkerhet, de prøver og feiler, de eksperimenterer, lærer og tilpasser seg kjapt, mens den tradisjonelle ledelsen har mest fokus på god kontroll og planlegging, unngå feil, følge forretningsplanen og optimalisere og forvalte verdiene best mulig.
- Ingen bransjer er upåvirket. Hva kjennetegner de som lykkes med digital transformasjon?
Foredrag og tema kan skreddersys.
Bente Sollid Storehaug treffes på mobil 909 58580.
Bente Sollid Storehaugs kronikker for Dagens Næringsliv
11. oktober 2016
Er min neste bil en førerløs Google, finansiert av Bank Norwegian og forsikret hos Rema 1000?
26. juni 2016
Seriegründere er som sirkushesten. De trenger å kjenne lukten av sagmugg
21. april 2016
23. februar 2016
Hva kan dress- og t-skjorte-kulturene lære av hverandre?
6. januar 2016
Dette har kjærlighet og entreprenørskap til felles
8. januar 2016
Hvem har skylden for at Norge står igjen på perrongen?
6. desember 2015
Ingen misunner deg gründerlivet før den første millionen er tjent
11. november 2015
– Politiet avskilter innovasjon
5. november 2015
400 millioner er ikke løsningen
28. oktober 2015