Foredrag Bente Sollid Storehaug

11822424_10152902105942167_5915949053967259248_n

Rådgiver, foredragsholder, konfransier og styreproff

Bente holder foredrag innen digitalisering, digital modenhet, ledelse, digital transformasjon og digital markedsføring

Bente har stått på de aller fleste foredragsscener og har gjennom de siste 20 årene markert seg som en ettertraktet foredragsholder og konfransier. Hun er kanskje best kjent som gründer av Digital Hverdag, som gjennom en rekke fusjoner og oppkjøp ble børsnotert i Stockholm på slutten av 90-tallet. Hun har hatt et 40-talls styreverv i norsk næringsliv, er i dag styreleder for Boostcom-Gruppen og Hitch (Deutsche Telekoms smarthus-teknologi for Norden). Hun har også tunge styreverv i selskaper som Hafslund, Polaris Media, Europris, Eika-Gruppen og Motor Gruppen (importør av Mitsubishi, Renault og Dacia). Bente er kjent som en av Internett-Norges viktigste stemmer siden midten av 90-tallet, kåret til den 7. viktigste nordmannen på Internett av Kapital Data (1997), nominert til årets IT-leder av ComputerWorld (1999), kåret til Norges 10. mektigste kvinne av Økonomisk Rapport (1999), utpekt av Abelia som en av de fremste teknologi-kvinnene i Norge og finalist i Women´s Board Award (2018).

Bente er også tidenes yngste medlem av Norsk Redaktørforening.

Hun er sterk tilhenger av livslang læring, og har det siste året gjennomført Executive Board Programme ved INSEAD i Paris. Hun er også i ferd med å gjennomføre et Blockchain-program med fokus på innovasjon ved Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Foredrag kan bestilles etter avtale, men her er to foredrag som kunder ofte ønsker:

NÅDELØS DIGITALISERING, HVA SKJER?

Handler det bare om teknologi? Absolutt ikke. Nye teknologier driver frem endret kundeadferd, som igjen påvirker konkurransebildet. Sterke innovatører river ned gamle monopoler, men skaper til gjengjeld nye sterke digitale «winner takes it all». Det sikreste tegn på et skifte er at nye bedrifter erstatter de gamle. Skal det bli rom for nye, må noen gi etter. Slik er kapitalismens brutale, men nødvendige natur. Bente forklarer hvordan dette endrer bransje etter bransje, og hun bruker ofte norske virksomheter i sine eksempler.

HVA KJENNETEGNER VIRKSOMHETER SOM ER DIGITALT MODEN?

Tror du konkurransekraftige strategier er avhengig av digitalisering? Er digital tenkning og strategier forankret hos styret og toppledelsen? Arbeider ledelsen fra dag-til-dag med sin digitale transformasjon? Hva vil det egentlig si å være «digitalt moden»? Bente forklarer digital modenhet med fokus på kultur, organisasjonens evne til å iverksette digitale strategier, evne til å velge de rette teknologiene og innsikt som grunnlag for strategi og veivalg.

Tema innenfor området kan avtales spesielt. 

Bente Sollid Storehaug treffes på mobil 909 58580 og/eller e-post: bente.digitalt@gmail.com

Bente Sollid Storehaugs kronikker for Dagens Næringsliv

11. oktober 2016

Er min neste bil en førerløs Google, finansiert av Bank Norwegian og forsikret hos Rema 1000?

26. juni 2016

Seriegründere er som sirkushesten. De trenger å kjenne lukten av sagmugg

21. april 2016

De nådeløse gjeddene i sivet

23. februar 2016

Hva kan dress- og t-skjorte-kulturene lære av hverandre?

6. januar 2016

Dette har kjærlighet og entreprenørskap til felles

8. januar 2016

Hvem har skylden for at Norge står igjen på perrongen?

6. desember 2015

Ingen misunner deg gründerlivet før den første millionen er tjent

11. november 2015

– Politiet avskilter innovasjon

5. november 2015

400 millioner er ikke løsningen

28. oktober 2015

Derfor bør ikke din neste idé være en app